Avstå den onödiga shoppingen och investera pengarna

Avstå den onödiga shoppingen och investera pengarna

mars 22, 2019 Av av LekfullDesign

Livet som designer kan vara oerhört påkostat men det behöver inte betyda att man hela tiden köper det senaste och hetaste var gång en ny trend sveper landet. Innan man köper det senaste och hetaste plagget bör man se över sin ekonomiska situation. Har man råd? Inte? Ska man kanske avvakta eller behöver man absolut slå till just nu?

En smart idé många som arbetar inom just mode följer är att inte bara avvakta med plagg de inte känner kommer att bli något modemässigt utan att även investera lite pengar i något annat som absolut inte har något med mode att göra, eller design för den delen. Om ens designäventyr inte går så bra så har man då alltid något annat att falla bak på och lägga lite vikt på för att klara motgångarna.

Vissa gör detta med ett heltidsarbete och andra med passiva investeringar som ger avkastning var månad eller vart år. I detta inlägg följer några tips på hur du kan diversifiera dig och således lasta av lite vad gäller modebiten.

Att investera i utdelningsaktier

För den som är helt ny inom just mode och design så kan en smart sak vara att investera sina besparingar i utdelningsaktier. Utdelningsaktier kommer alltså att ge utdelningar varje kvartal, eller år, beroende på företag och således kommer du att ha stabila och passiva intäkter som du kan använda dig utav för att gå vidare med designen.

Om man haft ett heltidsarbete sedan tidigare kan det vara smart att först spara pengar som man därefter investerar i utdelningsaktier. När man sedan känner sig redo så kan man säga upp sig från arbetet och leva på besparingarna som därefter betalar för allt det andra som man kör. Utdelningsaktier är alltså ett ypperligt sätt att finansiera designkarriären innan man verkligen drar igång och att jämföra utdelningsaktier innan man investerar kan vara smart — dock så brukar det vara självklart vad gäller var man ska placera pengarna, om man inte istället önskar att bli en aktiehandlare.

Det är enkelt att hitta utdelningsaktier med hög utdelning och genom att helt enkelt hitta det rätta på den svenska börsen kan du väldigt enkelt placera dina pengar på det företag du hittat och således få avkastning regelbundet och inte behöver tänka på något annat. Ett ypperligt sätt att betala för sig passivt medan man fokuserar på det man älskar mest.

Att ha hel- eller deltidsarbete

Något annat som är oerhört populärt bland många som arbetar inom just design och mode men inte ännu har ett fast arbete inom detta fält är att samtidigt arbeta någon annanstans — antingen heltid eller deltid, då detta på så sätt betalar för ens designhobby och betyder att man därmed inte behöver leva på nudlar var dag utan istället verkligen har ett arbete och kan betala för sig, men också samtidigt kan göra det man vill — nämligen designarbetet.

Oavsett vad du väljer att göra så är det bra att ha något att falla bak på, eller något som ger stabilitet åt en medan man jagar det man i slutändan vill lägga ned all sin tid på. Så gå igenom de olika alternativen och bläddra gärna bland hemsidor online för ännu mer tips — men se till så att finansieringen är säkrad så undviker du eventuell stress framöver!